Artrita este o problemă de sănătate comună care provoacă durere, rigiditate, inflamație la nivelul articulațiilor și afectează persoane de toate vârstele.
Inflamația care este tipică acestei boli poate contribui, de asemenea, la deteriorarea ireversibilă a țesuturilor articulare. Atunci când apare artrita, aceasta trebuie controlată și tratată cât mai curând posibil.
CITEȘTE ȘI: Trucul specialiștilor: Cum fierbem corect fasolea pentru ca organismul să absoarbă vitaminele și mineralele
Anumite obiceiuri și modificări ale stilului de viață pot ajuta la gestionarea simptomelor neplăcute și dureroase. În primul rând, este important să se reducă excesul de greutate, deoarece aceasta exacerbează riscul de complicații și crește durerea.
„Dacă suferiți de artrită, trebuie să aveți o dietă sănătoasă și echilibrată – acest tip de alimentație vă va oferi toate substanțele nutritive de care aveți nevoie și vă va ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă”, spun experții serviciului de sănătate NHS.
La rândul lor, medicii de la Arthritis Foundation recomandă consumul de fasole de două ori pe săptămână sau mai des. „Fasolea este bogată în fibre și fitonutrienți care ajută la scăderea nivelului de CRP din sânge, un indicator al inflamației din sânge. Este, de asemenea, o excelentă sursă ieftină de proteine, conține antioxidanți care sunt benefici pentru sănătate și pentru siluetă”, explică experții.
CITEȘTE ȘI: Humus de fasole: Una din variantele delicioase prin care poți prepara boabele de fasole/ REȚETĂ
Aceștia explică faptul că dieta nu poate vindeca artrita, dar alimentele potrivite întăresc oasele, susțin sistemul imunitar și capacitatea organismului de a lupta împotriva inflamației. Toate acestea au, în cele din urmă, un efect terapeutic, ameliorând durerile cauzate de artrită.